Mar
29
2012

Man kan ju inte vara bäst på allt

Om hur lätt det blir fel när vi vill så väl. Det vi ofta missar med våra barn, och medmänniskor över huvud taget, är ju att det oftast räcker att bara vara närvarande och lyssna. Vi behöver egentligen väldigt sällan, för att inte säga aldrig, ge dyrköpta råd och tips.

 

Lyssna till Tänkvärt om hur mina tvillingar tar sig an skolbadets gruppindelning av bra, bättre, bäst.

About the Author:

2 Comments + Add Comment

  • För ett par år sedan hände samma sak mig. Min tvillingsyster sattes i en grupp med snabbare gångare och jag bland de medelmåttiga gångarna. Det kändes inte roligt, trots att jag ju förstod att det inte var en tävling, utan bara “må bra” … och trots att jag är 40 år äldre än dina barn. 😉

    • Hej, Ann. Det är ju den egna aspekten av det hela. Hur hanterar jag upplevda mottgångar. Det är samma här. En del av oss spottar i nävarna och tar en ny chans när den kommer, andra av oss upplever en bekräftelse på att faktiskt vara sämre, t om därmed mindre värd.Och allt detta handlar som sagt bara om upplevelser. Så hur arbetar jag med en hjärna som till större del har valt att minnas och lagra “misslyckande” istället för de gånger man faktiskt lyckats? Det är det mindfulness handlar om, när det är som mest spännande. Att vi faktiskt har förmågan att förändra hur vi uppfattar saker och ting. Det tar lite tid, men det är möjligt att se saker i ett annat ljus än det jag har vant mig vid att göra större delen av mitt liv- av olika orsaker, bland annat genetiska. Jag tillsammans med många andra är levande bevis på detta. Så, underförstått, vi kan inte vara bäst på allt, men alla kan vara väldigt bra på något. Vad är det för dig?
      Allt gott

Leave a comment